Ziektebeelden

Bent Postma behaalde zijn artsexamen in 1999, waarna hij startte met promotieonderzoek aan het Eijkman-Winkler Instituut in het UMC Utrecht onder leiding van Prof. Dr. J. Verhoef. Een jaar later begon hij met de opleiding tot arts-microbioloog, welke in 2006 werd voltooid. Datzelfde jaar promoveerde hij op zijn proefschrift "Chemotaxis Inhibitory Protein of Staphylococcus aureus; targets and mechanisms.”

In 2007 trad hij toe tot de maatschap. Op dit moment werkt Bent Postma als allround arts-microbioloog in Rijnstate en het Slingeland Ziekenhuis.

Zijn aandachtsgebieden zijn onder andere: parasitologie, de eerste lijn, verpleeg- en verzorgingshuizen  en moleculaire diagnostiek. Daarnaast participeert hij in verschillende werkgroepen binnen het zorgnetwerk GAIN.

 “De wisselwerking tussen het menselijk lichaam en micro-organismen blijft mij fascineren. De uiteenlopende manieren waarop pathogenen ziekte kunnen verwekken, maar ook hoe opportunisten een kans krijgen wanneer onze afweer om wat voor reden dan ook minder goed werkt. In onze maatschap hebben we expertise op veel gebieden binnen de infectieziekten en immunologie. Dat maakt het zo leuk en boeiend om in deze maatschap te werken.”

BIG nummer: 19051371801

Ons Team