Ziektebeelden

Maarten studeerde in 2016 af als arts aan de Universiteit van Antwerpen, daarna startte hij met de specialisatie medische microbiologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 1 oktober 2021 is hij als arts-microbioloog geregistreerd en versterkt hij het team.

Tijdens zijn opleiding is Maarten actief geweest als penningmeester van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Arts-assistenten Medische Microbiologie, was hij redactielid bij het Nederlands Tijdschrift voor Medische Microbiologie en heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van de eerst module voor modulaire richtlijnen binnen de commissie kwaliteit van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie.

Binnen de medische microbiologie liggen zijn interesses bij kwaliteits- en laboratoriummanagement, diagnostiek naar fecale pathogenen en infecties bij immuungecompromitteerde patiƫnten zoals schimmels, actinobacteria en virale reactivaties. Tijdens zijn opleiding heeft Maarten onderzoek gedaan naar endoscopie-gerelateerde infecties, waar vanuit ook interesse is ontstaan voor de infectiepreventie.

Maarten is momenteel voor 60% werkzaam in het Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede en 40% werkzaam in het Ziekenhuis Rivierenland te Tiel.

Maarten is onze 2e penningmeester en ondersteund de eerste penningmeester in haar taken.

BIG nummer: 29921109801

Ons Team