Ziektebeelden

Sinds 1 januari 2021 versterkt Maurits van Meer ons team. Maurits behaalde zijn arts-examen in 2006, waarna hij begon met promotieonderzoek aan het Image Sciences Institute en Rudolf Magnus Institute of Neuroscience van het UMC Utrecht. Dit onderzoek heeft geleid tot een proefschrift over MRI correlaten van hersenplasticiteit na een beroerte en heeft hij in 2011 afgerond tijdens de opleiding tot radioloog.

 

In 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar de medische microbiologie en bijgedragen aan malariavaccin onderzoek aan het Radboud UMC. Van 2013 tot 2018 heeft hij de opleiding tot arts-microbioloog gevolgd aan het Erasmus MC. Aansluitend heeft Maurits een kleine tweeënhalf jaar gewerkt als staflid van de vakgroep Bacteriologie aan het Amsterdam UMC op zowel locatie AMC als VUmc. Sinds 1 januari 2021 is hij toegetreden tot de maatschap.

 

Maurits is volledig werkzaam in het Rijnstate ziekenhuis als arts-microbioloog. Zijn aandachtsgebieden zijn bacteriologie, moleculaire diagnostiek en kunstmateriaal gerelateerde infecties en in het bijzonder gewrichtsprothese en fractuur gerelateerde infecties en bacteriële multi-resistentie. Daarnaast is hij lid van de Beroepsbelangen commissie van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie.

BIG nummer: 19065345101

Ons Team