Ziektebeelden

Moniek volgde haar opleiding geneeskunde binnen het Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam en behaalde haar artsexamen in 2007.

 Haar promotie onderzoek deed ze van 2007-2012 bij de afdeling klinische oncologie in het Leids Universitair Medisch Centrum. In mei 2012 gepromoveerd op basis van het proefschrift bij promotor S.H. van der Burg: 'Studies on local APC and HPV-specific T cells as a prelude for the immunotherapy of human tumors'.

Omdat de virale infecties en hoe slim die de menselijke cellen en afweer bespelen -in combinatie met hoe je dit kan aantonen in het lab- zo interessant vindt heeft ze haar weg vervolgt in de medische microbiologie. Ze specialiseerde zich in het VU Medisch Centrum, Vrije Universiteit Amsterdam.

Moniek is sinds 2017 toegetreden tot de maatschap en werkzaam op de locatie: ziekenhuis Gelderse Vallei.

Nevenactiviteiten:

  • Tijdens de opleiding tot arts-microbioloog bestuursfunctie voor de arts-assistenten medische microbiologie vereniging. In die hoedanigheid lid van het concilium en lid van de commissie voor opleidingsvisitaties
  • Tijdens de opleiding epidemiologisch onderzoek bij het RIVM naar het voorkomen van gastroenteritis in Nederlandse gezinnen met jonge kinderen en de verwekkers daarvan.

Persoonlijke toelichting: We kunnen steeds meer aandoeningen behandelen, maar daarbij en daardoor is onze patiëntenpopulatie ouder en heeft vaker last van een verzwakte afweer. Als arts-microbioloog wil ik graag inspelen op de nieuwe problemen die dit met zich meebrengt en me inzetten voor een brede groep patiënten, individueel maar juist ook op het niveau van de samenleving. Als vaste partner in een netwerk van huisarts, verpleeghuis en ziekenhuis wil ik op basis van laboratorium data en vakinhoudelijke kennis, werken aan verstandig antibiotica gebruik, infectiepreventie en kwaliteit van zorg.

Moniek haar aandachtsgebieden zijn onder andere: Infectieserologie, mycologie, parasitologie en moleculaire sneldiagnostiek.

BIG nummer: 99909367201 

Ons Team