Ries Schouten zwaait af

« Terug naar Nieuws overzicht

woensdag 07 juni 2017

Ries Schouten zwaait af

Afgelopen woensdag 31 mei had Ries binnen onze maatschap zijn laatste dag. Deze sloot hij af met een  afscheidsreceptie in de Gelderse Vallei.

Na bijna 18 jaar verbonden te zijn geweest aan de vakgroep Medische Microbiologie & Immunologie, waarvan ruim 16 jaar werkzaam als arts-microbioloog in ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft Ries Schouten, afgelopen woensdag 31 mei, afscheid genomen.

Ries behaalde zijn artsexamen in 1988 en heeft daarna als tropenarts in Thailand en Rwanda gewerkt. Daar is zijn belangstelling ontstaan voor infectieziekten. Bij terugkeer in Nederland heeft hij zijn opleiding tot huisarts afgerond en is vervolgens opgeleid als arts-microbioloog in Nijmegen.

In 1999 trad hij toe tot de vakgroep Medische Microbiologie & Immunologie en startte zijn werkzaamheden in het Rijnstate in Arnhem. In 2001 promoveerde hij op "Vancomycin Resistant Enterococci; Epidemiology and Control".

In 2001 is Ries met Liesel Nohlmans in ziekenhuis Gelderse Vallei met een eigen microbiologisch laboratorium gestart. Onderwijs, cursussen en symposia door Ries verzorgd, worden altijd hoog gewaardeerd. In 2006 heeft Ries een leidende rol gehad bij het opzetten van de Travel Clinic Vivre (Ede).

Wij wensen Ries alle goeds toe voor de toekomst. We gaan je humor missen en hebben zeker nog contact! Zwaaien_16

« Terug naar Nieuws overzicht